22.02 2021

Граждани, експерти и представители на различни организации се включиха в едно от първите за районните администрации в София дигитални обществени обсъждания. Онлайн дискусията, осъществена от район „Триадица“ чрез платформата Webex, се проведе по предложението на районната администрация за въвеждане на „Зона 30“ в кв. “Манастирски ливади-изток“, по преценка на Районния съвет по пътна безопасност и съгласувано със специалисти по въпроса. Идеята на проекта е автомобилите и МПС-тата да се движат със съобразена скорост до 30 км. в час в няколко карета, което да доведе до безопасност и организация на движението в квартала.

Участниците в дигиталната среща поставиха своите въпроси на кмета Димитър Божилов, зам.-кметовете инж. Христо Вълчанов и Руслан Баждеков, както и на авторите на проекта за „Зона 30“ Тодор Дончев и Слави Атанасов.

Някои от основните поставени въпроси бяха свързани с проблемите на ремонта на улици, регулация на тротоари, повдигнатите кръстовища, отводняването, възможностите за паркиране, прекомерното строителство в квартала, озеленяването и др.

Мненията и коментарите на участниците в дигиталното обществено обсъждане ще бъдат взети под внимание при изготвяне на окончателния вариант на проекта, който ще бъде доведен до знанието на хората чрез официалните канали на район „Триадица“.

С подробности по проекта можете да се запознаете в сайта на районната администрация на  Обществени обсъждания | Район Триадица (triaditza.org)

Очакваме Вашите мнения и предложения и на офицалния имейл на район „Триадица“ triaditza@triaditza.org