9.01 2021

Район „Триадица“ препоръчва:

Литературни понеделници в клуб „Перото“ се случват съвместно с ArtLive, онлайн, на фейсбук страницата на Литературен клуб „Перото“ – https://www.facebook.com/clubPeroto – във формат 2.0.

Всеки понеделник, точно в 18:00 часа може да се срещнете със знакови имена от съвременната литературна сцена, които са гостували в „Перото” назад в годините – „Бащите не си отиват“ /11.01.2021/, Цочо Бояджиев /18.01.2021/.

На 14 януари, от 19 часа, в зала 1 на Националния дворец на културата почитателите на операта ще имат възможност да присъстват на концерта на Хуан Диего Флорес, един от най-големите таланти в операта, отличаващ се със специфичния си експресивен стил на пеене. Перуанският певец ще пее за първи път в България, партнирайки си със Софийската филхармония под диригентството на Кристофър Франклин. Хуан Диего Флорес ще изпълни арии от Росини, Доницети, Белини, Сен-Санс, Лехар, Масне, Гуно, Пучини и Едуард Лало.

До 29 януари в галерия Астри – ул. „Цар Самуил“ 34, продължава 19-та Годишна изложба за живопис формат 30/30.

 Библиотеката при НЧ „Светлина 1940” – район „Триадица“ обнови библиотечните си колекции с 265 нови книги на стойност 4364,22 лева по проект за финансова подкрепа на библиотеките при обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”-2020.

Културният афиш има информационен характер и район „Триадица“ не отговаря за задълженията на организаторите, вменени по силата на законови разпоредби и административни актове!