13.08 2020

На 15 август от 11 до 15 часа посетителите на Южния парк имат удоволствието да се порадват на интересен гост. Това са „Зелени библиотеки“, които пристигат със своята пътуващата документална изложба с фотоси от архива на Столична библиотека „Из парковете на София –минало и настояще“, а мобилната библиотека – Библиобус ще предоставя на любителите на книжките над 1000 тома с най-новите хитови заглавия от съвременни и класически наши и чужди писатели.

 С нас ще бъдат известните автори – Калин Терзийски и Георги Гаврилов, които ще четат свои нови творби. Не са забравени и дечицата – за тях ще има игри  с роботчета -пчелички и рисуване с 3D писалки, арт ателие със занимания от пластелин,  любими детски песни в изпълнение на певеца и композитора Боби Мирчев . Малките посетители ще получат подаръци – детски книжки .

Всички желаещи ще могат да получат безплатна читателска карта.

Инициативата в Южния парк ще бъде проведена при строго спазване на всички противоепидемични мерки във връзка с разпространението на COVID-19.

А за читателите, които нямат възможност да посетят летните читални в парковете на София, Столична библиотека ще работи с читатели през целия месец август.