Децата от всички осем детски градини на територията на район „Триадица“ ще бъдат обучавани по пътна безопасност. За целта в дворовете на градините ще бъдат изградени специални тренировъчни площадки, а в тези, на които вече има, ще бъдат ремонтирани. Предстои и закупуването на електрически колички и велосипедчета, необходими за обучението. С топла грижа към най-малките и ценни хора – малчуганите, район „Триадица“ се включва в програмата на Столична община за обучение по пътна безопасност на деца.

Към проекта за изграждане на площадки за обучение по пътна безопасност ще бъдат присъединени  20 ИОУ “Тодор Минков“ и 121 СУ  „Георги Измирлиев“, където се предвижда да бъдат изградени подобни.

На проведената от зам.-кмета на район „Триадица“ Руслан Баждеков работна среща всички директори на детски градини и на двете училища изразиха пълната си подкрепа на идеята.

Район „Триадица“ се присъединява към мнението на специалистите, че обучението по правилата за движение и пътната безопасност задължително трябва да става от ранна възраст.