„Аз обичам „Стрелбище“ – така са кръстили своята кауза дечицата от работилничка за умения „Моливия“. Те са на възраст между 6 и 11 години, решили да разделят със своите любими предмети и книжки, които предлагат на импровизираните си базари с благородната мисия със спечелените пари да помогнат на някого в нужда.

А ние от район „Триадица ще им помогнем да разберат какво е да разпръскваш доброта като ги срещнем с хора, които в условията на криза си нямат никого и за които закупените сирене, кашкавал и масло, подадени от детските ръчички, означават не само продукти, но и истинско туптящо сърце от емоции.

Дечицата от „Моливия“ вече проведоха своите базари на уличния фитнес пред магазин „Фантастико“ на ул.“Нишава“ и на площада пред читалище „Светлина“. Минувачите им се радваха, носеха им бонбони и сладоледи, оставяха дори по 50 лева в касичката. На 19 август, сряда между 16.30 ч. и 17.30 ч. отново ще бъдат пред читалище „Светлина“, следващата сряда пак на „Нишава“ и така до 14 септември….Със събраните средства ще купят продукти от първа необходимост и ще ги занесат на хората, за да подаде детската ръчичка на възрастния човек в нужда.