Кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов и зам.-кметът Руслан Баждеков бяха почни гости на водосвета и тържеството в 41-во ОУ „Св.Патриарх Евтимий“, по случай патронния им празник. Те се увериха, че възпитаниците на училището с близо 130-годишна история, следват завета на великия български книжовник,  че „съществуването и преуспяването на моя народ и на вярата на моите предци е и моята лична съдба“.

„Горд съм, че съм възпитаник в 41 ОУ „Св.Патриарх Евтимий“ и  днес се връщам тук като кмет. Пожелавам на всички да вярват в мечтите си“, каза в приветственото си слово кметът Божилов. В параклиса към училището той запали свещичка с пожелание за здраве. Кметът на район „Триадица“ подари на директорката АлександраТопалова книга за житието на Патриарх Евтимий с пожелание все така да следват родолюбието и всеотдайността на патриарха.

В 41-во училище „Св.Патриарх Евтимий“учат над 600 деца. Единственият пълен отличник за цяла България на матурите по български език и математика миналата година се казва Елеонора Каридова и е възпитаник именно на това училище от район „Триадица“.