Кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов:

„Няма да допусна компромиси с храната на децата!“

Район „Триадица“ се самосезира след публикации в социалните мрежи  за нередности при доставянето на храна в 126 ОУ „Петко Тодоров. Кметът Димитър Божилов пое лична отговорност за изясняване на обстоятелствата по сигнала и се включи днес в  проверка на място, в която участваха представители на РУО София-град, отдел „Здравен контрол“ на СРЗИ, ОДБХ, директорът на училището и екип на район „Триадица“.

По време на проверката бе установено, че храната е придружена с удостоверение за качество и се съхранява в опаковки за еднократна употреба. Измерен бе и грамажът –на произволно взети порции- супа 155 гр с кутията, пиле с ориз -155 гр.и 175 гр.с кутията, крем 163 гр. с кутията.

Собственичката на фирмата-доставчик ЕТ“Лори-С.Симеонова“ не отрече завишаването на цената на купона с 1 лев, тъй като според нея са завишени разходите на фирмата.

Район „Триадица“ продължава с изясняване на обстоятелствата около разпространения вчера сигнал за нередности при доставката на храна в 126 ОУ и ще излезе с допълнителна позиция по случая. Кметът Димитър Божилов подчерта, че няма да допусне каквито и да е компромиси с качеството на храната за децата.