Кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов проведе ползотворная творческо-организационна среща с председателя на Народно читалище „Д-р Петър Берон 1926 г.“ поетесата и бивш зам.-министър на културата Надежда Захариева и секретаря Светла Славеева. Основна тема на разговорите бе богатият културен афиш на читалището за годината, който обхваща различни сфери на разгръщане на музикално-артистични  дейности и изяви.

На територията на читалището, което има над 90 –годишна история, функционират школи по музика, изобразително изкуство, балетно студио, детски музикален театър, фолклорни и танцови ансамбли и др.

Председателят на Народно читалище „Д-р Петър Берон 1926 г“ Надежда Захариева и кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов бяха единодушни, че  има широко поле за развитие на тясното и надграждащо сътрудничество между читалището с десетилетни традиции и районната администрация. „Културата е важен приоритет на район „Триадица“ и ние сме отворени за идеи и предложения, които да подкрепим“, каза кметът Божилов.

„На район „Триадица“, от НЧ „Д-р Петър Берон 1926 г.“ За бъдещата ни съвместната работа за благото на културата“, написаха съвместно посвещение Надежда Захариева и Светла Славеева в юбилейния сборник на читалището „Литературна гостоприемница“, което подариха на кмета Божилов заедно с други ценни книги.