Кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов откри учебната година във 2 АЕГ „Томас Джеферсън“.  Той бе сърдечно посрещнат от директора на елитната гимназия Емилия Лазарова и нейният екип от квалифицирани преподаватели. Здраве и „на добър час“, пожела кметът Божилов на най-малките възпитаници – осмокласниците, които за първи път пристъпват прага на училището. Ползотворна, здрава и успешна учебна година  бе пожеланието му и към останалите ученици във 2 АЕГ,  техните преподаватели и родители.

Директорът Емилия Лазарова би първия звънец и със здравец  в ръката и с топли думи поздрави учениците, които приема като свои деца.

След официалната церемония по откриването, кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов преряза лентата на новия Център за четене и споделяне във 2 АЕГ. По негова идея в Центъра ще бъде обособен към на американската култура и литература, в който възпитаниците на гимназията ще имат възможност да четат американски периодични издания от типа на National Geographic. Идеята се осъществява с любезното съдействие на Посолството на САЩ у нас.