КУЛТУРЕН АФИШ

Район „Триадица“ препоръчва:

 

  1. На 26 октомври, от 19,00 ч., гости на „Литературни понеделници“ в клуб „Перото“ ще бъдат сценаристите Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов. Тримата работят заедно от 12 години. Автори са на 6 седмични сериала и 2 пълнометражни филма. Първият им филм „Дъвка за балончета“ печели награда за най-добър сценарий на Златна роза 2017. Следващият им филм е „Писма от Антарктида“. Сред сериалите, които пишат, са „Под прикритие“, Сезон 1 и мини-сериалът „Денят на бащата“.

 

  1. Фествалът „Синелибри“ продължава с прожекцията на „Бащата“ /Великобритания, 2020 г./ в кино „Люмиер Лидл“ на 27 октомври от 19,00 часа. Антъни Хопкинс създава коронната си роля в тази затрогваща история по пиесата на Флориан Зелер, която ни подтиква да се взрем в крехкостта на съществуването, в горчиво-смешната игра, наречена „човешки живот“.

 

  1. На 31 октомври, от 19,00 ч. ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс /пл. България 1 – срещу фонтаните в подлеза на НДК/ Ива Свещарова и Виолета Витанова ще представят „Съвършено розово“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ на Столична община за 2018 г. и Министерство на културата, както и със съдействието на галерия „Етюд“, Гьоте-институт България и Национален дворец на културата.

 

  1. Първото издание на „ПРИКАЗКИ ЗА ДЖАЗА“ е на 28 октомври, от 19,30 ч., в SOFIA LIVE CLUB и е посветено на рагтайма и суинга от 20-те и 30-те години на миналия век.“ПРИКАЗКИ ЗА ДЖАЗА“ е поредица от три спектакъла, които ще ви пренесат в епохата, когато Джазът се е родил, пораснал и се е развил до наши дни.В това пътешествие, започващо от брега на река Мисисипи, с вас ще бъдат Борислав Петров, Михаил Йосифов, Ангел Заберски и Борис Таслев. Те ще ви преведат от зараждането на Джаза в Ню Орлиънс, през суинг, бибоп, луксът и релаксът на 50-те и 60-те, Blue note, до Motown и поп-музиката от 60-те и 70-те.Специални гости в първото издание са Велека Цанкова и Джорджия Павлова. Продуцент и режисьор е Васил Къркеланов.

 

  1. Всяка седмица, във вторник – Приказки по ноти във FOX BOOK CAFÉ /ул. „Уилям Гладстон“ 32/. Във вълшебните куфари и книгата на „Приказки по ноти“ живеят много приказни герои. Това са приказки, които ни помагат да растем.