КУЛТУРЕН АФИШ

Район „Триадица препоръчва:

 

Авторският спектакъл на Камен Донев „ЗА СВАТБИТЕ!“ ще бъде представен в рамките на два дни – на 1 и 2 ноември от 20,00 часа. Действащите в момента противоепидемични мерки позволяват запълняемост на залите до 50% от техния капацитет. Поради това се налага организация на посещението на публиката в два дни. Всички закупени билети важат без презаверка. Подробна информация по организацията на посещението – на интернет страницата на Национален дворец на културата.

 

На 2 ноември, от 19,00 ч. в клуб „Перото“ Елена Алексиева ще се срещне със своите читатели. През 2019 година Елена Алексиева стана носител на наградата „Перото“ в категория „Проза“ за романа си „Свети Вълк“ – книга за България – такава, каквато я вижда и познава авторката.

 

. В рамките на кино-литературния фестивал „Синелибри“ в кино „Люмиер Лидл“ на 2 ноември, от 19,00 ч., зрителите ще могат да видят филма „Минамата“ /САЩ, 2020 г./ с участието на Джони Деп в главната роля. „Минамата“ е силно въздействащ разказ за общностите, които се противопоставят на корпоративните злоупотреби, и за добросъвестните журналисти, посветени на професията.

 

На 3 ноември Танцов клуб „Огледало“ към народно читалище „Ив. Н. Денкоглу“ – район Триадица, организира танцова вечер в клуб „Салса+“/ул. Аксаков, 31/, посветена на танците на 50-те и 60-те години на 20-ти век – суинг, рокендрол и джайф.

 

 На 4 ноември, от 18,30 ч. в литературен клуб „Перото“ Владимир Левчев ще представи поетичната си книга „Писмо в небето“. Владимир Левчев е между най-утвърдените и отстояващи представители на поколението творци от 80-те години.

 

 Концерт в книжарница Хеликон /бул. Патриарх Евтимий, 68/ на 7 ноември за Деня на народните будители. Една прекрасна инициатива на школата по пиано и китара към народно читалище „Ив. Н. Денкоглу“ – район Триадица. В концерта ще участват деца и тийнеджъри от 9 до 15 години. Включени са произведения на Шостакович, Шопен, филмова музика по „Хари Потър“ – темата на Хедуиг, испански танц фламенко, рагтайм от Скот Джоплин, песен на Елвис Пресли. Изпълненията ще бъдат индивидуални, дуо и трио, инструментал и вокал. Събитието ще бъде отразено на фейсбук страницата на книжарницата.

 

  1. Всяка седмица, във вторник – Приказки по ноти във FOX BOOK CAFÉ /ул. „Уилям Гладстон“ 32/. Във вълшебните куфари и книгата на „Приказки по ноти“ живеят много приказни герои. Това са приказки, които ни помагат да растем.

Начало – 11,00 ч. Продължителност :45 мин. Препоръчителна възраст: над 2 години.