КУЛТУРЕН АФИШ

Район „Триадица“ препоръчва:

 От 4 до 22 ноември галерия „ПАРИЖ“ – ул. „Цар Самуил“ 47, представя изложба-живопис „Новите хора“ на  художника Николай Ангелов – Гари.  За първи път пред софийската публика Николай Ангелов – Гари e представен именно от галерия „Париж“ през 2011 г. с изложбата „Нов живот”. Близо десетилетие по-късно, галерията и художникът отправят своя поглед към „Новите хора“ от новия свят.

За периода 2-18 ноември галерия Астри – ул. „Цар Самуил“ 34, представя  художникът Захари Каменов и „Колони“ – текстил /арт инсталация/, живопис и скулптура. За Захари Каменов вечната тема са Колоните. Не колоните от бетон, камък или дърво, а текстилните колони. Художникът ги изработва от автентичен текстил, който събира из цяла България. След керамиката, тъканта, текстилната нишка е тази, която поема, дава и предава цялата информация за цивилизацията, която я е създала. Духовно, съсловно, икономическо, религиозно, обществено и всякакво състояние са запечатaни в нея. Колкото ефимерна, толкова и вечна, текстилната нишка носи и предава нататък културата и духовността.

„България за напреднали“ ознаменува началото на нов проект – поредица от книги, обединени от наименованието „Литературен гид за напреднали“. Автор на проекта и съставител на сборника е Светлозар Желев. Художник на корицата е Дамян Дамянов. Премиерата ще се състои на 11 ноември, от 19,00 ч., в Литературен клуб „Перото“, НДК.

На 13 ноември от 19,00 часа, в зала 1 на НДК „Третият лъч – музикално метро пътешествие“ ще ни срещне с любими песни и певци по линия на третия лъч на Софийското метро. Ще усетите настроението и красотата на новите метро станции. Повече информация – на интернет страницата на Национален дворец на културата.

„Нов театър – НДК“ ще представи на 13 ноември, от 19,30 ч. моноспектакълът на Иван Юруков „Пилето, което казва КУ“. Автор е Александър Урумов, режисьор – Иван Юруков, композитор Михаил Шишков – баща, продукция на ПК „Вагабонти“.

В международния турнир по таекуондо ITF „България Оупън“, който ще се проведе на 14 и 15 ноември в Пловдив, участие ще вземат възпитаниците на школата по таекуондо на клуб „Феникс“ към Народно читалище „Иван Николаевич Денкоглу – 1867 г.“ – район „Триадица“. Пожелаваме успех!

Всяка седмица, във вторник – Приказки по ноти във FOX BOOK CAFÉ /ул. „Уилям Гладстон“ 32/. Във вълшебните куфари и книгата на „Приказки по ноти“ живеят много приказни герои. Това са приказки, които ни помагат да растем.

Начало – 11,00 ч. Продължителност :45 мин. Препоръчителна възраст: над 2 години.