Район „Триадица“ препоръчва:

За трета поредна година в рамките на продуцирания от НДК фестивал „Киномания“ ще бъдат раздадени детски Оскари за кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца!
Въпреки, че организаторите от НДК взеха решение тазгодишното издание на Киномания да бъде отложено за 5-28 февруари 2021 г., Детска Киномания 2020 ще бъде проведена и малките творци ще получат наградите си!
Фестивалът отново отваря широко вратите си за кино творчеството на деца от цялата страна, за които киното е страст и забавление. Заради мерките за безопасност, тази година церемонията по награждаването ще се проведе изцяло онлайн. Следете фейсбук, страницата https://www.facebook.com/nimanimations/, където на 29 ноември 2020 г. ще бъде пуснат линк, на който ще може да бъде гледано събитието безплатно, а специално подбрано жури ще открои тези автори, които ще получат наградите на „Детска Киномания 2020“.

Знаковите срещи в Литературен клуб „Перото“ с любими автори и техните книги продължават, но под друга форма. Добре познатите вече Литературни понеделници ще се завърнат в първия възможен момент, в който ситуацията позволява, а дотогава срещите ще се случват съвместно с ArtLive, онлайн, на фейсбук страницата на Литературен клуб „Перото“ – https://www.facebook.com/clubPeroto – във формат 2.0.
Запазете понеделниците си, когато точно в 18:00 часа отново може да се срещнете със знакови имена от съвременната литературна сцена, които са гостували в “Перото” назад в годините, като Иван Теофилов /30.11.2020 г./, Тео Чепилов /07.12.2020 г./, Иржи Менцел /14.12.2020 г./, Силви Вартан /21.12.2020 г./, Владимир Полеганов /28.12.2020 г./, Мариана Мелнишка /04.01.2021/, „ащите не си отиват“ /11.01.2021/, Цочо Бояджиев /18.01.2021/.

Комедийният моноспектакъл „БУМ-БУМ. МАЛКА НОЩНА МУЗИКА ЗА МАФИОТ И ОРКЕСТЪР“ ще се състои на 4 декември, от 20,00 ч., в зала 3 на НДК с участието на
Михаил Билалов, „Ангел Заберски бенд“: Ангел Заберски – пиано, Даниеле Фебо – контрабас, Александър Логозаров – китара, Стоян Янкулов – Стунджи – барабани, Димитър Льолев – саксофон, Арнау Гарофе – саксофон, Тодор Бакърджиев – тромпет, Велислав Стоянов – тромбон. Сценарият е на Ваня Николова, режисьор – Лиза Шопова.
Един оцелял подземен бос навършва 50 – библейска възраст за хората от криминалния свят. Но вместо стриптизьорки с лачени ботуши си наема джаз бенд. След култовата си роля на висша класа престъпник в сериала „Под прикритие“ Михаил Билалов се превъплъщава в нов ексцентричен герой от ъндърграунда. С голямата си уста, черното си чувство за хумор и в компанията на личния си оркестър той минава като товарен влак през спомените за 90-те, за да се блъсне челно в днешните проблеми на улицата.

Културният афиш има информационен характер и район „Триадица“ не отговаря за задълженията на организаторите, вменени по силата на законови разпоредби и административни актове!