Културен афиш

Район „Триадица“ препоръчва

 

Над двадесет платна на художничката Анета Ялъмова, изложени в галерия ПАРИЖ, ни пренасят в Стария Пловдив и Велико Търново от времето на двайсетте и трийсетте години на двадесети век. Това е любимото време на романтиците. През този период Царство България е бурно развиваща се страна, с европейски дух и жадно попиваща всички новости в модата, бита и предприемачеството идващи от Европа.

Изложбата „Писма от вчера“ може да посетите от 1 до 31 октомври 2020 г. в галерия ПАРИЖ – ул. „Цар Самиул“ 47 (между Денкоглу и Солунска).

 

 Инициативата „Литературни понеделници“ на клуб „Перото“ ще ни срещне на 12 октомври 2020 г. с тазгодишната носителка на награда за цялостно творчество „Христо Г. Данов“ Здравка Евтимова. Нейни книги са издадени не само в България, но и в Китай, Италия, САЩ, Македония и Сърбия. Разказът ѝ „Кръв от къртица“ получава световно признание и бива включен в учебните програми на ученици от САЩ и Дания, а разказът ѝ „Рядко“ бива поместен в антологията „Най-добра европейска проза 2015 г.“, „Твоят ред е“ е един от десетте наградени разказа в световния конкурс за къс разказ на тема „Утопия 2005“ в град Нант, Франция.

Билети за „Литературни понеделници“ можете да се закупят от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg на цена от 10 лв.

 

 Церемонията по откриване на Шестото издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри ще се състои на 18 октомври 2020 г. в Зала 1 на НДК с филма „Кръстницата“ по романа „Кръстницата“ на Анелор Кер.  

в интервала 18 октомври – 8 ноември под мотото „Възпитание на чувствата“ в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Габрово и други областни градове.

Церемонията по откриването е на 18 октомври 2020 г. в Зала 1 на НДК с премиерна прожекция на филма „Кръстницата“ по романа „Кръстницата“ на Анелор Кер. Тазгодишното издание на фестивала е под мотото „Възпитание на чувствата“