На 15 август от 11 до 15 часа посетителите на Южния парк имат удоволствието да се порадват на интересен гост. Това са „Зелени библиотеки“, които пристигат със своята пътуващата документална изложба с фотоси от архива на Столична библиотека „Из парковете на София –минало и настояще“, а мобилната библиотека – Библиобус ще предоставя на любителите на книжките над 1000 тома с най-новите хитови заглавия от съвременни и класически наши и чужди писатели.

 С нас ще бъдат известните автори – Калин Терзийски и Георги Гаврилов, които ще четат свои нови творби. Не са забравени и дечицата – за тях ще има игри  с роботчета -пчелички и рисуване с 3D писалки, арт ателие със занимания от пластелин,  любими детски песни в изпълнение на певеца и композитора Боби Мирчев . Малките посетители ще получат подаръци – детски книжки .

Всички желаещи ще могат да получат безплатна читателска карта.

Инициативата в Южния парк ще бъде проведена при строго спазване на всички противоепидемични мерки във връзка с разпространението на COVID-19.

А за читателите, които нямат възможност да посетят летните читални в парковете на София, Столична библиотека ще работи с читатели през целия месец август.