Стотици жители на кв.“Иван Вазов“ се включиха в общественото обсъждане на проекта за въвеждане на еднопосочна организация на движение и предложението за „Зелена зона“ в квартала, което се състоя в Народно читалище „Д-р Петър Берон“.

Кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов и зам.-кметът Руслан Баждеков отговориха на десетки въпроси на гражданите. Изслушани бяха мненията, идеите и препоръките на жителите на кв.“Иван Вазов“. Те открито дискутираха с ръководството на район „Триадица“ позицията си какво би се променило с въвеждането на „Зелена зона“ между бул.“България“,ул.“Бяла черква“, ул.“Петко Каравелов“ и бул.“Витоша“.

Димитър Божилов застана открито пред хората не само като кмет, а като техен приятел и съсед. Жителите на кв.“Иван Вазов“ се увериха, че е поставено началото на ползотворни промени, които ще направят района по-приятен за живеене, транспортът по уреден и  въздухът по-чист.

Следващото обществено обсъждане на темата за „Зелената зона“ е на 13.01.2020 г. от 18 ч. в Народно читалище „Д-р Петър Берон“.