“Триадица” е първият столичен район, където се провеждат Открити уроци по родолюбие в училищата

 

   При огромен интерес от страна на учениците от 121-во СOУ “Георги Измирлиев” премина първия Открит урок по родолюбие на територията на Столична община, който се проведе на 15-ти март. Инициативата е на кмета на район “Триадица” – инж. Николай Терзиев и Фондация “Въздигане”. По време на Открития урок, преподавателят Светла Георгиева от Фондацията показа на третокластниците реплики на тракийските златни съкровища /Варненското, Панагюрското, маската на Терес и др./и тяхната роля в бита на траките. Децата имаха възможност да хванат в ръце копия на оръжията на прабългарите – сабя, меч, лък, боздуган, камшик и така по атрактивен за тях начин да научат за живота на прабългарите и техните бойни умения. Най-важният урок обаче, че трябва да бъдем единни и сплотени като нация, децата усвоиха нагледно чрез картината “Заветът на хан Кубрат към своите синове”.

   Поредицата от открити уроци са разработени от специалисти по история и се провеждат от преподаватели, доброволци от Фондация “Въздигане”. Като график на провеждане и като съдържание, откритите уроци са съобразени с учебната програма, със законовите изисквания и правилата за организация на учебния процес в съответното училище. Времетраенето на Открития урок по родолюбие е 40 мин.

   Всички директори на училища на територията на район Триадица, които искат да се включат в проекта, могат да подадат своите заявления в район Триадица – отдел “Хуманитарни дейности”.