На проведено заседание на Районния съвет по пътна безопасност към район „Триадица“ бяха представени резултатите от общественото допитване чрез анкета до гражданите на жк. “Стрелбище“, проведено в периода 21.05.2020 г. до 08.06.2020 г. относно „Въвеждането на еднопосочно движение по ул.“Енос“ и ул.„Майор Първан Тошев“. За „да,одобрявам“ са гласували 26 човека, а за „не, не одобрявам“ -138 човека.
Голяма част от анкетираните граждани са отбелязали, че биха искали да има еднопосочно движение по ул. “Мила родина“, но еднопосочно движение по ул. “Майор Първан Тошев“ по посока ул. “Енос“ и оттам еднопосочно движение по ул. “Енос“ към ул. “Мила родина“ – 38 гласа.
Така предложеният от гражданите вариант бе анализиран от Съвета, като бяха изслушани позициите на зам.-кмета на район „Триадица“ Руслан Баждеков, главния архитект Иван Шишков и Диана Русинова от Националната агенция за управление на транспорта.
На заседанието бяха дискутирани и сигнали на граждани, свързани с проблемите на пътната инфраструктура и безопасност на движението в района. Засегнати бяха и темите за движението в жк. “Стрелбище“ и по бул.“П. Ю. Тодоров“, за което предстоят обществени обсъждания.