Зам.-кмета на Район “Триадица” инж. Христо Вълчанов провежда на ежедневна база работни разговори и срещи за ремотните дейности, извършвани от Столична община на бул. „Тодор Каблешков“.

Вчера, представители на столичната дирекция по строителство дадоха актуална информация за временната организация на движение по булеварда. Ангажираните от Столична община ремонтни дейности ще затворят кръстовището на „Тодор Каблешков“ при ул. “Луи Айер“, считано от тази събота- 12.06.2021г.

Спроед прогноза на експертите от Столична община, затварянето ще продължи до 02.07.2020г. Ще бъде преустановено движението на МПС и градски транспорт в участъка от кръстовището на ул. “Луи Айер“ до ул. “Деян Белишки“. Трафикът по ул.“Луи Айер” в частта й в кв.“Манастирски ливади“ ще става по обходен маршрут през ул. „Шарл Шампо“, през колелото на градския транспорт.

Съгласно справка с ресорните органи на Столична община, последната спирка на автобуси №65 и 74 ще бъде на колелото на бул.“Тодор Каблешков“, поради което тези линии няма да преминават по улиците „Луи Айер“ или „Шарл Шампо“.