Районният съвет по пътна безопасност към район „Триадица“ проведе заседание, което бе председателствано от зам.-кмета Руслан Баждеков. Обсъдени бяха актуални сигнали на граждани,  както и конкретни предложения на районната администрация.

Сред дискутираните теми бе организацията на движение в кв.“Манастирски ливади-изток“ след бъдещото въвеждане на т.нар. “Зона 30“, за което предстои обществено обсъждане.

Районният съвет по пътна безопасност подчерта, че предстои реализация на одобрения от Транспортна комисия на СОС проект за нова организация на движение по ул.“Енос“.

Изслушани бяха мненията на членовете на Съвета относно проблема със сметосъбирането и възможностите за създаване на модерна европейска организация с изграждането на специални джобове за контейнерите. В Столична община имат оперативен план, който се нуждае от развитие, модернизация и реализация.

Отхвърлен бе вариантът за създаване на „Зона 30“ на този етап в кв.“Иван Вазов“ във връзка с констатираното бързо шофиране по ул.“Янко Забунов“. Район „Триадица“ ще предложи на улицата да бъдат проектирани и изградени изкуствени неравности с цел намаляване на скоростта.

Разгледано бе предложението на живущите в района на карето бул.“Гоце Делчев“, ул.“Костенски водопад“ и ул.“Деян Белишки“ с цел създаване на еднопосочна организация на улиците „Чужденец“ и „Химитлийски проход“.

Вашите сигнали за проблеми, мнения, оценки и въпроси към Районния съвет за пътна безопасност можете да изпращате на имейл rspb@triaditza.org.

Районният съвет по пътна безопасност към район „Триадица“ е консултативен орган към районната администрация и неговите решения имат препоръчителен характер.