„В една торбичка с вкусна храна е събрана щедрост, доброта и грижа за хората, които имат нужда, за да знаят, че не са забравени и изоставени“. Тези топли думи в трогателно писмо от възрастна жена ни карат да вярваме, че това, което правим има смисъл, има протегната ръка, има човещина…. в проекта ни „ТОПЪЛ ОБЯД В УСЛОВИЯТА НА ПАНДЕМИЯ 2020“.

Днес, в район „Триадица“ поднесохме вкусен обяд на 72 нуждаещи се хора. Но те не са просто статистика, цифри, човешки съдби са, за които се погрижихме.

Зам.-кметът на район „Триадица“ Руслан Баджеков и неговият екип гостуваха в кухнята на „Каритас“ , където от рано се готвеше – супа леща, пилешка пържолка от бут с картофена салатка, прясно изпечена кифла с мармалад. Всеки продукт е предварително подбран, проверен и вкусно приготвен. За месото е приложена техниката „халал“, което означава, че животът на животното е бил отнет по безболезнен за него начин. Пилешките пържолки на скара пък е без грам вода и не се свива при обработката. Хлябът е пресен и ухае отдалеч на домашна трапеза. Спазени са и всички санитарно-хигиенни изисквания, задължителни за работа в кухнята, съобразно препоръките на Националния щаб за борба с COVID-19 и Министерство на здравеопазването.

Точно в 10.30 ч. дойдоха и шестимата доброволци, с чиято помощ топлият обяд стига до хората. Торбичките бяха натоварени и поеха по пътя си към нуждаещите се майки и бащи.А „Каритас“, доброволците и район „Триадица“ получиха най-голямата си награда – думите: „От благодарните бедни хора, които нахранихте с любов!“