Две читалища от район „Триадица“ ще участват в музикално-артистичната програма под надслов „Еньовден-читалищна магия“, организирана от Съюза на народните читалищата в България.

Точно на 24 юни, Еньовден, когато според народните обичаи силата на билките е най-силна, в читалище „Раковски“ ще си дадат артистична среща представители на всички читалища от столицата.

С изпълнения на два танца – руско-цигански и народен ще мерят сили с останалите участници талантливите танцовите състави от читалище „Димитър Динев 1937“. Именно те са избрани от организаторите и да закрият с превъзходните си изпълнения тържествената вечер. Читалище „Димитър Динев 1937 „ е една от гордостите на район „Триадица“. Носител е на орден „Стара планина I степен“ и за своята 85-годишна история се е превърнало в пазител и преносител на възрожденския дух.

„Триадица“ ще бъде представена и от артистите на читалище „Светлина 1940“. Те ще пленят публиката, както с танцовите си изпълнения, така и с песните на вокален състав „Грани“. Читалище „Светлина 1940“ прославя район „Триадица“ както с многобройните си награди на поколенията възпитаници на различните школи, така и с уникалната си библиотека на 80 години, която съхранява над 35 000 библиотечни единици.