СКЪПИ УЧЕНИЦИ, УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ !

15 септември е знакова дата в българския календар.На този ден хиляди ученици се отправят към класните стаи и трепетно очакват първите звуци на училищния звънец.

Училището винаги е заемало специално място в сърцето на българина.То е духовното огнище, пред което се прекланяме всички  ние, извор на знание и мъдрост.

Скъпи ученици,

Убеден съм, че в любимото училище, вие ще натрупате знания ,ще  развиете своите таланти и ще пожънете успехи в  различните учебни дисциплини !По този начин ще дадете своя принос за  написване  историята на вашето училище и на район „Триадица“, която с всяка изминала година ще става все по- наситена  и интересна . историята на училището си и единствено от Вас зависи дали ще е ярко и запомнящо се нейното място.С помощта на вашите учители, вие ще отворите умовете си за просвещението.

Скъпи  първокласници, днес  вие за  първи път ще  прекрачите  училищния праг и от света на приказките ще преминете в света на знанието .В този ден вие ще направите първата крачка по трудния но благодатен път на науката.По него ще вървите дванадесет години, като с всяка изминала година ще ставате все по – умни и знаещи.

Скъпи учители, пред вас  стои тежката задача да предадете своята мъдрост и знания на своите възпитаници , за да създадете от тях отговорни граждани вие имате нелеката и отговорна мисия да подкрепяте своите възпитаници и да им покажете, че науката е мъдрост, която винаги дава своите добри плодове. Продължавайте с нестихващ ентусиазъм и повече търпение  да възпитавате децата ни.

Скъпи родители, разчитаме на вашата помощ  и съдействие за отговорностите, които поставя училището.

Бих искал на този светъл ден да ви пожелая да сте здрави, упорити и дръзновени! Нека стремежът към знания ви води по пътя нагоре, към най-смелите мечти!

Честит първи учебен ден!

На добър час през новата учебна 2017-2018 година !

 

ИНЖ. НИКОЛАЙ ТЕРЗИЕВ

КМЕТ НА РАЙОН „ТРИАДИЦА“