С нови, интересни школи, творчески идеи, литературни изяви и културни прояви постепенно възобновяват дейността си от септември читалищата на територията на район „Триадица“.

„Иван Николаевич Денкоглу 1867“ има идея да открие школа по приложни занимания и рисуване. Ще бъде поставено началото на обучение по театрално майсторство, в която бъдещите актьори ще научат първите уроци по техника на говора и сценично поведение.

Освен традиционната балетна школа „Коломбина“, ръководена от дългогодишната прима на Музикалния театър „Стефан Македонски“ Албена Арнаудова, в читалище „Иван Николаевич Денкоглу 1867 г“ ще започнат репетиции по балет не само за деца, но и за техните родители. Още от 1 септември възобновяват дейността си музикалната, балетната школа и тренировките по таекуондо. Малките дечица ще могат да посещават английската забавачка от 15 септември. В читалище „Иван Николаевич Денкоглу 1867 г.“ провежда своите репетиции един от най-известните хорове в България- Академичен хор „Гусла“, прославил България по цял свят.

За активна дейност се готви и читалище „Светлина 1940“. От 7 септември за почитателите на книгите в жк. “Стрелбище“ отново отваря врати една от най-богатите читалищни библиотеки в София, която съхранява фонд от над 35 000 библиотечни единици, който постоянно се обновява.

Фолклорният ансамбъл „Светлина“ е носител на множество престижни награди. Тук репетира известният балет „Ера“ с преподаватели Яница Атанасова, носител на Световната титла за най – добра хореография през 2014 и 2015 година; Василена Шопова – Четирикратна Световна шампионка в стил Акро денс и Съвременен танц полуфиналистка в „България търси талант“ 2016; Виктор Алеков – Трикратен Световен шампион в стил Оупън 2014 година, също полуфиналист от „България търси талант